Home » Training en Coaching » Richard van der Veen
Process Communication PCM trainer

Richard van der Veen

PCM trainer

Ik ben Richard van der Veen. Ik ben gecertificeerd PCM trainer.

Meer dan 25 jaar adviseer ik internationaal top management over performance verbeteringen in hun organisatie. Mijn passie voor het analyseren en verbeteren van effectiviteit en efficiency van organisaties, processen, teams en individuele mensen, pas ik ook toe op mijn eigen performance.

Wat is het geheim van succes? Waarom is het ene (project)team wel succesvol en het andere niet en waarom leidt een advies de ene keer tot concrete actie en de andere keer tot stroperige besluitvorming? Dit bleek lang niet altijd met de kwaliteit van het werk, de presentatie of het toepassen van de juiste verkooptechnieken te maken te hebben. Ik ontdekte dat Taibi Kahlers Process Communication Model de missende schakel was. Niet de besluiteloosheid van de opdrachtgever, maar miscommunicatie was de oorzaak van trage besluitvorming of rapporten die in de la verdwijnen.

Samen met mijn vrouw Debbie train en coach ik ondernemers, managers, professionals en verkopers in het verbeteren van hun persoonlijke en zakelijke prestaties. Zij is ondernemer, ik werk voor een internationale zakenbank.

Tijdens de training leer je het proces communicatie model toepassen bij het samenstellen, motiveren en aansturen van high performance teams, het uitvoeren van adviesopdrachten, het voeren van succesvolle verkoopgesprekken en het managen van jezelf, waardoor je energieker en effectiever wordt.

De trainingen zijn zeer waardevol, direct toepasbaar en ook echt leuk. Je leert de rollen die mensen spelen te doorgronden, door anders te luisteren en te observeren.

Een meeting is na deze training nooit meer hetzelfde. Je ziet zelfs in een onschuldige lijkende communicatie, waar mensen zich ongemakkelijk voelen en hoe dat de sfeer en besluitvorming beïnvloedt. Jij doorziet het en weet door de juiste interventies het verschil te maken.

Je onderkent het belang van hoe je de boodschap brengt. Je weet door de juiste woorden, toon en non-verbale communicatie je gesprekspartner(s) te binden en te motiveren. Je weet ook bij op momenten voor jou moeilijke personen meer gedaan te krijgen, doordat je je communicatie anders in steekt. Stel je eens voor hoeveel meer je dan zult bereiken.

Ben je er klaar voor om de beste investering in jezelf, je loopbaan en je bedrijf te doen?  

Ga naar: www.flipyourscript.nl

Wil je meer informatie of advies?

Mail:richard@flipyourscript.nl