Home » Training en Coaching » Teamtraining en Workshops

Teamtraining en Workshops

Haal het maximale uit je team

Samenwerken: het is leuk en soms niet makkelijk. Teamleden kunnen elkaar stimuleren en enthousiasmeren. Maar ook in de weg zitten, demotiveren en vertragen. Veel problemen op de werkvloer hebben te maken met onderlinge communicatie. De tijd die je als leidinggevende krijgt om een goed team te neer te zetten, wordt echter steeds beperkter. Terwijl het succes van een organisatie of project er in grote mate van afhankelijk is. Hoe zorg je ervoor dat de stress minimaal is, het werkplezier optimaal en elk teamlid tot zijn recht komt?

Met het Process Communication Model® reflecteer je samen over krachten, valkuilen en de effectiviteit van samenwerken. Elk teamlid leert hoe hij of zij door zelfinzicht, zelfsturing en inzicht in de ander beter kan samenwerken en om kan gaan met mogelijke spanningen op de werkvloer. Met direct resultaat: meer waardering, motivatie, openheid, verbeterde sfeer, groter werkplezier en grotere effectiviteit. Wat is jouw gebruiksaanwijzing, wat is die van mij? En wat betekent dit voor onze samenwerking? Vragen die centraal staan tijdens een teamtraining over het Process Communication Model.

Hoe? Dat hangt helemaal af van jouw vragen en wensen. Ga in gesprek met een van de gecertificeerde trainers voor een aanpak voor jouw organisatie. Tijdens teamtrainingen wordt gebruik gemaakt van de Process Communication Teamanalyse: wat zijn de kwaliteiten en valkuilen van jouw team. Hoe is de dynamiek? Tijdens de training ga je samen aan de slag met een concreet plan van aanpak voor teamontwikkeling.

Dit levert het op:

  • (H)erkenning van elkaars persoonlijkheidstype en voorkeurstijlen

  • Medewerkers leren elkaar te motiveren

  • De verschillen in jouw team als kracht inzetten

  • Beter onderling conflict- en stressmanagement

  • Concrete vaardigheden om met lastige situaties om te gaan of relaties te herstellen

  • De vaardigheid om persoonlijkheidstypen te herkennen en je stijl hierop aan te passen voor direct resultaat