Home » Training en Coaching » Basistraining

Basistraining

Vergroot je persoonlijke effectiviteit in een paar dagen

Met de PCM basistraining krijg je inzicht in:

  • Jouw eigen gedrag

  • Het gedrag van anderen

  • De oorzaak van conflicten en miscommunicatie en hoe je dit effectief kunt beïnvloeden

  • Het snel en praktisch realiseren van een effectieve communicatie en stressreductie

Tijdens de drie- of vierdaagse training maak je kennis met het Process Communication Model. Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je leert de waarde van het model kennen in lastige situaties op communicatie- en samenwerkingsgebied. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Samen met andere nieuwsgierige deelnemers ontdek je waar jouw kracht zit en hoe je nog makkelijker contact kunt leggen, ook met degenen waar je nu moeite mee hebt. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.

Aan het einde van de training heb je:

  • Kennis van de logica en structuur van de basis concepten van het Process Communication Model®.

  • Kennis en begrip van jouw eigen communicatie profiel en leiderschapsstijl om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en benaderen.

  • Concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan of om de relatie weer te herstellen.

  • De vaardigheid om andere persoonlijkheid types te herkennen en jouw eigen stijl hier flexibel op aan te passen voor direct resultaat.

  • De vaardigheid om beter aan te sluiten bij de belevingswereld van anderen en sterkere relaties te bouwen om daarmee een positieve impuls te geven aan jouw relaties en resultaten.

Voor data en meer informatie over locatie en kosten van de verschillende trainingen, kijk in onze kalender of neem contact op met een van de gecertificeerde trainers.

Voor Mediators kunnen 18 PE worden aangevraagd. Voor NOBCO coaches 6 PE punten en voor BIG geregistreerden (ABAN) 18 PE punten. Mocht je hier gebruik van willen maken, overleg dit dan met de trainer. De basistraining is ook geaccepteerd als informeel leren voor schoolleiders door het schoolleidersregister PO.