Home » Over Ons

Over Process Communication Nederland

Process Communication Nederland is exclusief distributeur van het Process Communication Model in Nederland, Vlaanderen, Suriname en de Nederlandse Antillen. We leiden trainers en coaches op om dit model in de praktijk te brengen. We ondersteunen ze met alle middelen en kennis die nodig zijn om dit zo goed mogelijk te kunnen doen en de kwaliteit hoog te houden. Ook brengen we publicaties uit en organiseren we evenementen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met PCM.

Hier staan we voor

We geloven dat mensen effectiever en met meer energie samenwerken als ze écht aandacht hebben voor elkaar. Iedereen zit anders in elkaar. En voor iedereen werkt iets anders. Door los te komen van jouw communicatievoorkeuren en aan te sluiten bij die van de ander, komt jouw boodschap beter over. Zo ontstaat er erkenning, begrip en dynamiek. En bereik je samen zoveel meer. Door gebruik te maken van het succesvolle instrument PCM op elk gebied, vergroot je je kwaliteit van leven op zowel werk- als privégebied.

De trainers en coaches zijn de basis

De gecertificeerde trainers en coaches zíjn Process Communication Nederland. Op dit moment werken we met een netwerk van ruim 70 gecertificeerde trainers en coaches in Nederland en Vlaanderen met uiteenlopende achtergronden.

Word ook PCM trainer of coach

Ben je geïnteresseerd om als gecertificeerd trainer of coach met het Process Communication Model te werken? Van harte welkom! Hoe meer mensen met het Process Communication Model aan de slag gaan en zich bewust zijn van hun eigen positieve invloed op communicatie en relatie met anderen, hoe concreter we een bijdrage kunnen leveren aan een betere samenleving met minder misverstanden en meer resultaat. Daar geloven we in en gaan we voor!

Het hoofdkwartier

Edith Doosje

“Samen en met plezier bereik je meer dan alleen”

Edith is interimmanager, trainer en coach en medeoprichter van Process Communication Nederland. Edith is bedrijfscommunicatie specialist en heeft na een loopbaan als leidinggevende in het bedrijfsleven de overstap gemaakt naar het trainers- en coachingsvak.

Patricia Antersijn

“Maakt het je wat uit? Doe er dan wat aan!”

Patricia is onderwijskundige, trainer en coach en medeoprichter van Process Communication Nederland. Patricia heeft ruim 25 jaar werkervaring in de luchtvaartbranche in het trainen en begeleiden van cockpitcrew op het gebied van communicatie, leidinggeven, samenwerking en stressmanagement.