Home » Ervaringen uit de praktijk

Ervaringen uit de praktijk

Dit zeggen mensen die Process Communication toepassen in hun werk en leven

"Door de PCM trainingen heb ik het volgende geleerd:

  • Hoe ik iemand met wie de communicatie stroef verloopt beter kan bereiken (ik heb handvatten gekregen!)
  • Hoe ik het juiste kanaal kan (proberen) te vinden
  • Begrip te krijgen over iemands communicatie door de stijl/het type te herkennen
  • Dat goede communicatie soms een grote en leuke uitdaging kan zijn
  • Ik processen in mezelf beter kan plaatsen en accepteren
  • Dat communicatie ontzettend boeiend en belangrijk is".

 

"Voor iedereen die een begeleidende functie heeft in het onderwijs wil ik zowel de coachopleiding als de trainersopleiding van harte aanbevelen!
Op een betrokken manier en in een veilig leerklimaat nemen Patricia en Edith je mee in deze zeer professionele maar ook intensieve opleidingen. In mijn werk als ambulant begeleider met specialisatie gedrag is PCM een verrijking. Wat je intuïtief doet, krijgt een naam én verdieping. PCM begint bij jezelf. Met deze opleidingen ervaar je een versterking van zelfinzicht en zelfmanagement. Van daaruit ben je beter in staat om leerkrachten en schoolteams te ondersteunen in wat we allemaal willen: collega's, ouders en kinderen écht bereiken! 
Van harte aanbevolen!"

"PCM is zoveel meer dan een persoonlijkheidstest. PCM gaat over resultaten boeken. Zelfmanagement, verbinding maken en motivatie staan centraal. Ik zal nooit mijn eerste PCM succes vergeten. Weten waar je op moet letten als je observeert, bij wie je op welke wijze de boodschap moet brengen en hoe je miscommunicatie vroegtijdig kan onderkennen en in een reflex de juiste interventie doet zijn onderdelen die je leert in de training. Bedankt Edith en Patricia. Jullie zijn toppers!" 

"Voor mijzelf het ik Process Communication Model (PCM) inmiddels een Nederlandse vertaling meegegeven Prachtig Contact Maken :-)!"

"Nadat ik enigszins sceptisch reageerde met "weer een model met kleurtjes" ben ik mij in PCM gaan verdiepen en tot de ontdekking gekomen dat het wel een model is, maar een met handvatten. Het is leuk om te weten hoe jij of de ander in elkaar zit maar wat kun je daar dan mee? PCM biedt je de tools om dat wat je vaststelt ook te gebruiken. ik merk in mijn coaching dat ik sneller tot de kern kom en dat het persoonlijkheidshuis heel erg helpt de cliënt inzicht te geven. Hoewel ik behoorlijk door mijn proces heen moest, voelt de PCM opleiding als een enorme verrijking."

"Met PCM ontdek je steeds weer nieuwe inzichten, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik word steeds opnieuw verwonderd."

"Waardevolle opleiding: door zelf te groeien kun je anderen meer laten bloeien. PCM leert je stressgedrag bij jezelf en bij de ander te herkennen en hoe je zelf je stress beter kunt managen. Dit bracht mij begrip en acceptatie, bouwstenen voor echte communicatie."

"Met zoveel bevlogenheid, humor en jullie bak aan ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik mijn schroom kon laten varen en enorm gegroeid ben in het kijken door de bril van PCM en het toepassen van het model. Echt, dank jullie wel!"

"Een prachtige opleiding die je meteen in je dagelijkse praktijk kan toepassen: PCM heeft me zoveel Aha-erlebnissen gegeven waar ik al jaren mee worstelde, met mijn team, collega’s en partner. Edith en Patricia zijn daarnaast toptrainers: veel ruimte om te leren en vol met praktijkvoorbeelden en praktische tips. Deze opleiding is wat mij betreft een absolute aanrader voor verdere professionalisering."

Pagina's