Home » Ervaringen uit de praktijk

Ervaringen uit de praktijk

Dit zeggen mensen die Process Communication toepassen in hun werk en leven

"Ik heb bij Hetty de basiscursus Proces Communication gevolgd. Als echte "rebel" houd ik er niet zo van om in vakjes en profielen geplaatst te worden, maar wat was deze training ongelooflijk goed! Naast het feit dat voor mij PCM een communicatiemodel is dat in elk facet van het leven kan worden toegepast, werd de training gegeven door een van de beste trainers die je maar kan wensen. Dank je wel Hetty voor alle inzichten!  Een absolute aanrader dus, als individu maar zeker ook een must have voor teams."

www.theyouthcompany.nl

“Ben je een Sales leader en wil je het optimale uit jouw team halen? Volg dan deze training Process Communication! Erg leuke materie en hoe de dames van Add Fuel dit qua inhoud overbrengen, aanrader!”

"Geen mens is hetzelfde en iedereen wordt door iets gedreven. Ieder mens heeft behoeften, een kijk op de wereld en een manier van communiceren. Tijdens een zeer inspirerende PCM training, gegeven door Patricia Antersijn, werd ik mij daarvan bewust. Door mijzelf beter te leren kennen realiseer ik me welke invloed mijn gedrag heeft op andere mensen en hún gedrag op mij. Door gelaatsuitdrukkingen, gedragingen en verbale uitdrukkingen zijn mensen te herkennen.

PCM geeft mij handvatten om met deze herkenningen mij te verplaatsen in de behoefte van andere mensen. Voor mij is het nu veel eenvoudiger het juiste communicatiekanaal te kiezen. Het resultaat is verbluffend. Minder meningsverschillen, effectievere communicatie, voldoening en mensen met een beter gevoel. Een dagelijks toepasbare aanrader!"

"De Addfuel Process Communication training heeft mij oprecht nieuwe inspiratie en inzichten gegeven. In tegenstelling tot andere profiel- en teamtrainingen zorgt Addfuel eerst vooral voor inzicht in jezelf (wat drijft jou en waarom zie je steeds dezelfde gedragingen bij jezelf?), en daarna voor concrete handvatten hoe met je team om te gaan. Absolute voordelen van PCM: er is in PCM ruimte voor de complexiteit van je persoonlijkheid, waardoor je met een open blik naar jezelf en anderen kijkt. PCM gebruik ik inmiddels niet alleen in al mijn voorbereidingen en vergaderingen, het heeft me ook echt geholpen in mijn prive-relaties. Ik had nooit gedacht dat PCM van zo'n onschatbare waarde zou zijn. Aanrader dus!"

 

“Een spiegel helpt je goed om naar jezelf te kijken, Process Communication helpt je beter!“

 

 

"Edith Doosje heeft mij in drie dagen niet alleen veel over mijzelf geleerd, maar ook over anderen. Dankzij PCM sta ik opener voor anderen en besef ik dat zij de wereld echt anders kunnen ervaren dan ik. De training heeft me geleerd geduldiger te zijn, toleranter, en daardoor effectiever te communiceren. Als journalist komt me dit goed van pas, maar ook als mens – als vriendin en als moeder. Het is Ediths ambitieuze doel om de wereld een mooiere plek te maken. Daar heeft ze in elk geval het juiste model voor gevonden. PCM maakt mensen mooier, zowel jezelf als anderen."

“Ik kijk met genoegen terug op het proces van de training tot gecertificeerd Process Communication trainer. Ik heb nooit een training gevolgd in mijn onderwijsloopbaan die zoveel heeft gebracht voor mijzelf als ‘object’ en ‘subject’ van onderzoek. Petje af voor jullie als trainers: het eisen van kwaliteit naast het ondersteunen in support.”

 

“Meer begrip en respect voor de ander”

 

"Interessant, Helder en toepasbaar. Maw deze training is echt een uitkomst voor mijn team. Efficiëntie en rendement uit communicatie is nu echt vele malen hoger dan hiervoor. Dus ook namens mijn team, enorm bedankt Martje en Edith van Add Fuel!"

"Ik heb Edith Doosje ontmoet vrij kort nadat het nieuwe managementteam van onze gemeente met elkaar aan de slag ging om een uitdagende transitie van de gereorganiseerde organisatie vorm te geven. De wens bestond eruit om de goede dynamiek binnen het team vast te houden, inzicht te krijgen in elkaars ‘gebruiksaanwijzing’ en samen de krachten binnen het managementteam maximaal te benutten. Edith heeft ons kennis laten maken met Process Communication. Haar enthousiasme, vakmanschap en positief kritische bijdrage heeft er mede voor gezorgd dat we samen gegroeid zijn tot een krachtig team. De PCM-methodiek draagt bij aan onderling vertrouwen, we kennen onze valkuilen en spreken dezelfde taal. En met trots en plezier kijken we terug op de missie en visie, waar Edith een mooie bijdrage aan heeft geleverd, waarvoor dank!"

 

Pagina's