Home » Ervaringen uit de praktijk

Ervaringen uit de praktijk

Dit zeggen mensen die Process Communication toepassen in hun werk en leven

"Door de PCM trainingen heb ik het volgende geleerd:

  • Hoe ik iemand met wie de communicatie stroef verloopt beter kan bereiken (ik heb handvatten gekregen!)
  • Hoe ik het juiste kanaal kan (proberen) te vinden
  • Begrip te krijgen over iemands communicatie door de stijl/het type te herkennen
  • Dat goede communicatie soms een grote en leuke uitdaging kan zijn
  • Ik processen in mezelf beter kan plaatsen en accepteren
  • Dat communicatie ontzettend boeiend en belangrijk is".

 

"Voor iedereen die een begeleidende functie heeft in het onderwijs wil ik zowel de coachopleiding als de trainersopleiding van harte aanbevelen!
Op een betrokken manier en in een veilig leerklimaat nemen Patricia en Edith je mee in deze zeer professionele maar ook intensieve opleidingen. In mijn werk als ambulant begeleider met specialisatie gedrag is PCM een verrijking. Wat je intuïtief doet, krijgt een naam én verdieping. PCM begint bij jezelf. Met deze opleidingen ervaar je een versterking van zelfinzicht en zelfmanagement. Van daaruit ben je beter in staat om leerkrachten en schoolteams te ondersteunen in wat we allemaal willen: collega's, ouders en kinderen écht bereiken! 
Van harte aanbevolen!"

"PCM is zoveel meer dan een persoonlijkheidstest. PCM gaat over resultaten boeken. Zelfmanagement, verbinding maken en motivatie staan centraal. Ik zal nooit mijn eerste PCM succes vergeten. Weten waar je op moet letten als je observeert, bij wie je op welke wijze de boodschap moet brengen en hoe je miscommunicatie vroegtijdig kan onderkennen en in een reflex de juiste interventie doet zijn onderdelen die je leert in de training. Bedankt Edith en Patricia. Jullie zijn toppers!" 

"Voor mijzelf het ik Process Communication Model (PCM) inmiddels een Nederlandse vertaling meegegeven Prachtig Contact Maken :-)!"

Over thuiswerken en de lieve vrede | Process Communication Nederland

Wennen we een beetje aan het thuiswerken? Een modus gevonden, of komen de muren juist op je af? Onze trainer Monique Bruil deelt haar ervaringen van de afgelopen weken in een blog.

"Nadat ik enigszins sceptisch reageerde met "weer een model met kleurtjes" ben ik mij in PCM gaan verdiepen en tot de ontdekking gekomen dat het wel een model is, maar een met handvatten. Het is leuk om te weten hoe jij of de ander in elkaar zit maar wat kun je daar dan mee? PCM biedt je de tools om dat wat je vaststelt ook te gebruiken. ik merk in mijn coaching dat ik sneller tot de kern kom en dat het persoonlijkheidshuis heel erg helpt de cliënt inzicht te geven. Hoewel ik behoorlijk door mijn proces heen moest, voelt de PCM opleiding als een enorme verrijking."

ALS ALLES ONDER DRUK KOMT, WELKE ROL HEEFT COMMUNICATIE DAN?

"Met PCM ontdek je steeds weer nieuwe inzichten, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik word steeds opnieuw verwonderd."

Pagina's