Home » Agenda » Tweedaagse PCM training voor docenten en overige onderwijsprofessionals

Tweedaagse PCM training voor docenten en overige onderwijsprofessionals

Bereik elke leerling met behulp van effectieve communicatie voor meer plezier in je les en betere resultaten.

Succesvol lesgeven begint bij communicatie die aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen. Taibi Kahler ontdekte maar liefst zes verschillende ‘brillen’ (percepties) waarmee we naar de wereld kijken en elke ‘bril’ heeft een eigen voorkeur qua communicatie en motivatie.

En dan sta je goedbedoeld vanuit jouw persoonlijke voorkeursperceptie les te geven en zie je dat een groot deel van de klas niet oplet of niet aan de slag gaat met jouw taken…

Hoe zou het zijn als:
•    Je verbinding kunt maken met élke leerling in jouw klas?
•    Je elke leerling bereikt met jouw lessen?
•    Je minder stress ervaart tijdens de les?
•    Je leerlingen meer betrokken zijn bij de les?
•    Je beter om kunt gaan met de verschillen tussen leerlingen?
•    Pestgedrag in een vroeg stadium kunt aanpakken?

Met het Process Communication Model® bereik jij al jouw leerlingen en vergroot je je invloed op een prettig klassenklimaat en een actieve leerhouding in de klas. Je krijg zicht op effectief gedrag en ook leer je negatief gedrag begrijpen en om te zetten in positieve interacties. Je ontdekt hoe je al jouw leerlingen kunt motiveren en onderwijs kunt bieden dat aansluit bij de verschillende behoeften in de klas. Zo versterk je jezelf en lever je een concrete bijdrage aan een positieve leeromgeving. Omdat je weet wat werkt voor jou en jouw leerlingen.

Leerlingen die zich gezien en gehoord voelen, hebben meer aandacht en focus in de klas, letten meer op en zitten beter in hun vel. Jouw lessen worden bovendien leuker en de manier waarop je jouw lesstof overbrengt komt beter aan bij de leerlingen. 

Ontdek de zes verschillende persoonlijkheidstypen 
Tijdens deze tweedaagse PCM training ontdek jij jouw persoonlijke communicatievoorkeur en ga je de voorkeuren van anderen herkennen. Hierdoor kun je jouw communicatie op een dusdanige manier afstemmen dat je beter aansluit bij de zes verschillende belevingswerelden van jouw leerlingen. Zo bereik je meer verbinding en betrokkenheid tussen jou en jouw leerlingen.

Daarnaast leer je stress bij zowel jezelf als jouw leerlingen in een vroeg stadium ontdekken en krijg je tools om deze stress beter te managen.

Sta jij voor de klas of begeleid jij leerlingen in jouw eigen praktijk en breng jij graag het allerbeste in leerlingen en studenten naar boven? Dan is deze tweedaagse training echt iets voor jou. 

Waar en wanneer is deze tweedaagse PCM-training?
De training wordt gegeven op zaterdag 7 en 21 november 2020 in Utrecht.

Jouw investering in deze tweedaagse training voor onderwijsprofessionals
De tweedaagse training kost € 895,- excl. btw inclusief uitgebreid persoonlijkheidsprofiel (t.w.v. € 225,-) hand-out en de boeken ‘Ontdek Process Communication’ en ‘Zo kun je mij bereiken’ (twv € 37,50).

Gun jij jezelf en jouw leerlingen meer verbinding en contact in de klas?
Meld je dan aan voor de 2-daagse training.

Voor meer informatie, data en aanmelden kijk hier of mail naar  info@studielift.nl

Annemieke Groeneveld is eigenaar van Studielift en ontwikkelt concepten en trainingen voor onderwijsprofessionals op het gebied van studievaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Leren en communiceren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koppeling van haar concepten met effectief communiceren middels het Process Communication Model ervaart zij dan ook als een 1+1=3-effect.