Home » Agenda » PCM Verdiepingstraining Conflicthantering en Stressmanagement

PCM Verdiepingstraining Conflicthantering en Stressmanagement

Trainingslocatie HJTC- Process Communication Nederland

Heb je na de driedaagse PCM-basistraining behoefte om je te verdiepen in het model, om jouw vaardigheden en inzichten te vergroten en concreet aan de slag te gaan met effectieve interventie-strategieën?

In de twee-daagse verdiepingstraining “Conflicthantering en Stressmanagement” gaan we dieper in op de toepassing van het Process Communication Model in conflicten, zowel inter-persoonlijk als met de omgeving (gezin, team, leerlingen enz..) We staan uitgebreid stil bij de verschillende stresspatronen, bij het leren beheersen van de vaardigheden van het verbinden, het motiveren en het oplossen van conflicten met behulp van PCM.

Concrete do’s en don’ts, praktijkvoorbeelden, informatieve filmfragmenten, inspirerende oefeningen, bespreking van casussen, bestudering en herkennen van onderliggende patronen en deze kennis omzetten in positieve interacties, zowel voor jouzelf als met jouw omgeving, dat zijn de basiselementen in deze verdiepingstraining. Je ontvangt tevens gerichte actieplannen t.b.v. de verschillende persoonlijkheidstypen voor een effectieve communicatie en motivatie.

Inhoud en doel van de training “conflicthantering en stressmanagement:

  • Opfrissen van de belangrijkste onderdelen van de PCM-basistraining door speelse en waardevolle oefeningen en toepasselijke filmpjes.
  • Verdiepen van de kennis over drivers, fase-thema’s en faalpatronen.
  • Meer ervaring opdoen in het toepassen van PCM in het dagelijks leven aan de hand van casussen.
  • Vergroten van PCM-vaardigheden in stress-situaties.
  • Uitbreiden van jouw interventie-strategieën in lastige situaties aan de hand van het praktische analyse-model “Persoon X”.

Groepsgrootte: max. 6 personen.
Data: vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2017.
Tijd: 09.00 - 17.00 uur.
Incl.: uitgebreide lunch.
Trainingslocatie: HJTC, Werfkelder onder Oudegracht 381, Utrecht.

Lees hier meer over de training. Voor verdere informatie, andere mogelijkheden in 2017 of wil je meteen inschrijven?
Stuur dan een mailbericht naar info@hjtc.nl.