Home » Agenda » PCM Basistraining: Effectief Communiceren

PCM Basistraining: Effectief Communiceren

Effectief Communiceren? Vergroot je persoonlijke effectiviteit in drie dagen.

Een communicatietraining op basis van het PCM Model.

Veel problemen ontstaan door onduidelijke communicatie. De symptomen van deze problematiek worden vaak wel onderkend en aangepakt terwijl voor de pure basis, hoe communiceer ik het beste met deze persoon, minder aandacht is.

Minder effectief
Er wordt veel tijd besteed aan het herstellen van zaken die zijn ontstaan door onduidelijke communicatie. Als collega’s onderling niet goed communiceren, of door bijvoorbeeld hun manager niet goed aangesproken en aangestuurd worden, kan er stress ontstaan wat uiteindelijk kan leiden tot verlies van motivatie, lagere productiviteit of erger nog: verzuim.

Niet alle mensen beschikken over de kennis/tools om: echt contact te maken, mensen te motiveren, de juiste managementstijl te kiezen en stress te herkennen en daar interventies op te doen. Daardoor zijn ze niet in staat om echt effectief te communiceren.

Wat kan je hieraan doen?
Meld je aan voor de PCM basistraining: Effectief Communiceren

Hoe werkt het Process Communication Model®:
Met zelfinzicht als basis krijg je toepasbare tools aangereikt om echt contact te maken met je omgeving. Je leert stress te herkennen, effectieve interventies te doen en dat gedrag voorspelbaar is. Door op verbale- maar vooral ook op non-verbale communicatie te letten leer je herkennen welke manier van communiceren het beste aansluit bij de ander. Dit is een absolute meerwaarde van het PCM model ten opzichte van andere modellen. Bij PCM ligt de nadruk op effectieve communicatie.

Word persoonlijk effectiever door zo effectief mogelijk te communiceren! Word die manager die echt aansluiting vindt bij zijn medewerkers. Leer wat mensen motiveert zodat je stress minimaliseert.

Praktische informatie:
Tijden: 08:00 uur tot 17:00 uur
Deelnemers: ca 8 personen
Investering: €1.195,- ex BTW
Locatie: nog nader te bepalen