Home » Agenda » PCM Basistraining

PCM Basistraining

Persoonlijk leiderschapsprogramma
“Dagelijks het verschil maken met PCM”

PCM (Process Communication Model) kan jou als leider en betrokken manager helpen om elke dag gemotiveerd op te staan en met plezier naar je werk te gaan. Lijkt het je heerlijk om, terwijl je vol energie en lekker in je vel zit, je doelen te behalen?

Jij beschikt al over veel kwaliteiten en PCM kan je ondersteunen om deze dagelijks op een effectieve manier in te zetten tijdens je werk en in je privéleven. Hiermee loopt samenwerken met collega’s nog positiever en effectiever, zonder ruis en stress. Natuurlijk zijn er momenten in de week dat je even van je stuk wordt gebracht (dat gebeurt bij iedereen gemiddeld 100 keer per dag), maar jij bent met PCM in staat dit te herkennen en er effectief mee om te gaan.

Wij bieden jou een succesvol leiderschapsprogramma, in 3,5 dag, waarmee je tools in handen krijgt om morgen aan de slag te gaan met communicatie, motivatie en stressmanagement om van jouw team een winnend team te maken.

Ik hoor je denken: “ik geloof al lang niet meer in sprookjes”! Wij ook niet, maar we geloven wel dat mensen effectiever en met meer energie samenwerken als ze écht contact hebben met elkaar. Ga je met ons deze uitdaging aan?

Voor wie?
Als (startende) leidinggevende heb je een duidelijke visie en zie je ‘de stip op de horizon’. Samen met je team en je omgeving zet je je schouders eronder en vind je het belangrijk om toegevoegde waarde te hebben binnen de organisatie.

Maar hoe bereik je jouw mensen écht? Hoe creëer en hou je een gemotiveerd team om je heen, of je nu hiërarchisch verantwoordelijk bent of niet? Hoe hou je je eigen energie en plezier hoog? Wat zijn jouw ‘moeilijke personen’ en hoe kunnen juist zij jou helpen bij het behalen van de doelen? De training is voor:

 • Leidinggevenden die meer uit hun team willen halen en willen bouwen aan de toekomst 3.0.
 • Managers die naast de communicatie met hun medewerkers ook aan zelfmanagement willen werken.
 • Ondernemers die naast ondernemen, door groei, de verantwoordelijkheid hebben over personeel.
 • Professionals die inzicht willen krijgen in hun invloed omdat ze in hun functie veel voor elkaar moeten krijgen zonder een beroep te kunnen doen op de hiërarchische lijn.

Wat is de planning?
Persoonlijk leiderschap gaat over ‘weten’ maar ook over ‘doen’ en ‘ervaren’. We hebben een programma ontwikkeld met als eerste blok (twee dagen) de basis van PCM en de invloed op leiderschap. Een week later volgt dag drie, waarbij de focus ligt op motivatie en stressmanagement als leidinggevende. Na circa zes weken vindt er een terugkombijeenkomst plaats, waarbij we de focus leggen op de praktijkervaringen van de deelnemers. De opzet is om tussen de trainingsdagen door PCM veel in de praktijk toe te passen, om ervaring op te doen en resultaten te behalen.

Trainingsdata:

 • 4, 5 en 19 februari en de terugkombijeenkomst op 5 april 2021.

Resultaat?

 • Kennis van de logica en structuur van het Process Communication Model.
 • Kennis en begrip van jouw eigen communicatieprofiel en leiderschapsstijl om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en communicatief te benaderen.
 • Inzicht in hoe je meer energie en minder stress kunt ervaren en concrete handvatten om dit zelf en bij je team in de praktijk toe te passen.
 • De vaardigheid om communicatie te observeren en andere persoonlijkheidstypen te herkennen en jouw eigen communicatiestijl hier flexibel op aan te passen voor direct positief resultaat.

De trainers?
Johannes van de Water is een gecertificeerd PCM trainer en PCM coach, met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van coaching, sales en leiderschap. “Johannes is de bewaker van het menselijk potentieel. Hij onderzoekt graag waar de blokkades en beperkende overtuigingen zitten. Hierdoor doorbreken mensen hun barrière en zetten ze stappen in kunnen, durven en willen”.

Anna Schouten is gecertificeerd PCM trainer, met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van trainen, sales en gedragsverandering. “Anna is een snelle denker en krijgt energie van het samen (her)ontdekken van motivatie en de triggers van stress. Door te doen, ervaren mensen hun patronen en kunnen ze het morgen meteen toepassen in de praktijk”.

Het Process Communication Model (PCM)
Jullie weten heel goed WAT jullie willen en WAT jullie willen zeggen. Met PCM geven we je de tools om ook te leren HOE je iets moet zeggen. Door te leren HOE je communiceert en HOE je je mensen motiveert, komt de boodschap (WAT) aan en horen jouw mensen WAT je zegt beter. Met PCM ontdek je dat er zes verschillende manieren zijn om naar de wereld te kijken en dat elk van deze manieren een andere voorkeur in communicatie en motivatie heeft.

De voorkeur van deze types in jou bepaalt jouw communicatie- en leiderschapsstijl, jouw psychologische behoeften en zelfs jouw stresspatroon. Als je weet wat werkt voor jou en de ander, dan maak je het verschil en bereik je sneller resultaat. Met PCM krijg je niet alleen inzicht in je eigen voorkeuren, maar leer je hoe je de ander kan observeren en zijn voorkeuren kan herkennen. Hierdoor ben je in staat om echt in verbinding te komen met de ander, zijn taal te spreken en hem/haar te motiveren. Zeer effectief voor jezelf en voor de omgang met je collega’s, je medewerkers, je stakeholders, je klanten en in je persoonlijke relaties.

Praktische informatie:

 • Maximaal 8 deelnemers, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en ruimte om te ontdekken.
 • Meer informatie en aanmelden: info@turn.nl.
 • Locatie: Lange Meent 24 in Culemborg (mogelijkheid tot ophalen bij openbaar vervoer en bij de locatie is genoeg parkeergelegenheid).
 • De investering van de training is € 1.695,- (excl. BTW 21%), inclusief je eigen PCM profiel (t.w.v. € 250,-), 2 trainers, PCM materialen (manual, handouts) en catering (koffie/thee en lunch).
 • De trainingsdagen beginnen om 9.00 uur en eindigen rond 17.30 uur. Inloop 30 minuten van tevoren. De terugkombijeenkomst is van 13.30 tot 17.30.
 • Indien je dieetwensen hebt vernemen we dat graag van tevoren.
 • De training zal van start gaan met minimaal vier deelnemers.
 • Accreditatie: de PCM basisopleiding is geaccrediteerd door Kahler Communications International en Process Communication Nederland.
 • Jouw inschrijving is definitief na betaling van de factuur.

Wil je meer informatie of je inschrijven? Of heb je vragen wat we voor jouw organisatie in-company kunnen betekenen?
Mail dan naar anna.schouten@turn.nl.

Download hier de complete pdf met alle informatie.