Home » Agenda » PCM Basistraining

PCM Basistraining

Vraag jij jezelf weleens af waarom het met de een direct klikt, terwijl het met de ander meer moeite kost om effectief te communiceren?

In het dagelijkse leven ervaren we dit allemaal weleens. We praten met elkaar, maar luisteren we ook echt? Voel jij je weleens onbegrepen of gefrustreerd? Deze gevoelens kunnen gevolgen hebben. Zo kan dit leiden tot het verliezen van onze motivatie, stress en kan het leiden tot onderlinge conflicten.

In de 3-daagse Basistraining van het Process Communication Model (PCM) leer je inzicht te krijgen in en rijken we je handvatten aan om de onbewuste stresspatronen die zorgen voor miscommunicatie en negatieve energie te hanteren; ik moet perfect zijn, ik moet sterk zijn, ik moet jou een plezier doen, jij moet perfect zijn, jij moet sterk zijn.

Jouw huis met alle ingrediënten voor succes.

Een kern van PCM is het beeld van waaruit je de wereld om je heen waarneemt. Is dat vanuit Logica? vanuit Gevoel? Actiegericht? Het Process Communication Model gaat   uit van zes verschillende percepties. Deze percepties zijn verbonden aan zes persoonlijkheidstypes, die we allemaal min of meer in ons hebben. De opbouw van deze types bepaalt je communicatie- en leiderschapsstijl, je psychologische behoeften en zelfs je stresspatroon! Inzicht in je eigen profiel en in dat van anderen helpt om effectiever te communiceren, stress te managen en energie hoog te houden.

Door te communiceren met de ander zoals de ander wil dat er met hem gecommuniceerd wordt, bouw je, vanuit de verbinding, aan sterke relaties en optimale resultaten.

Na de PCM- Basistraining heb je:

 • Meer kennis en begrip van verschillende communicatiestijlen en stresspatronen.
 • Inzicht in en begrip van jouw eigen gedragsprofiel en communicatie-voorkeuren. Van hieruit leer je anderen beter te begrijpen en benaderen.    
 • Direct toepasbare en concrete handvatten bij uitdagende situaties in samenwerking, coaching, advisering en leiderschap.
 • Concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan en de vaardigheid om beter aan te sluiten bij de communicatiestijl en belevingswereld van anderen. Nuttig om zo een krachtige boodschap over te brengen en sterke relaties te bouwen.
 • De vaardigheid om stresspatronen bij jezelf en de ander te herkennen en hierop te anticiperen.
 • De vaardigheid om je eigen energie en die van anderen hoog te houden.

Vind je het waardevol om inzichten en handvatten te krijgen die bijdragen aan meer plezier, krachtig leiderschap, minder stress en optimale communicatie met meer resultaat? Schrijf je dan direct in voor de 3-daagse Basistraining. Voor vragen en aanmelding mail naar: patriciaantersijn@hca-art.nl. Bellen mag natuurlijk ook! (06-533 27 060).

Onder het motto: Professionaliseren, genieten, fun en hard werken gaan prima samen!

Praktische informatie

 • Data: 15, 16 april & 8 mei 2019
 • Tijden: 9:00 uur tot 17:00 uur
 • Max. deelnemers: 8 deelnemers
 • Inclusief uitgebreide lunch
 • Locatie: Wet & Wild, Sportlaan 5, Alphen aan den Rijn
 • Investering: €1395,- ex BTW, incl. uitgebreid persoonlijkheidsprofiel

Patricia Antersijn is Mastertrainer Process Communication, coach & onderwijskundige. Ze heeft ruim 30 jaar werkervaring in de luchtvaartbranche in het trainen en begeleiden van cockpitcrew op het gebied van communicatie, leidinggeven, samenwerking en stressmanagement in relatie tot vliegveiligheid. Vanaf 2000 heeft ze haar eigen bureau waarbij ze ook werkzaam is in gezondheidszorg, onderwijs en (semi)overheid. Haar motto: Maakt het je wat uit? Doe er dan wat aan!

 

Voor verdere informatie, andere mogelijkheden in 2019 of wil je meteen inschrijven? Mail dan naar: patriciaantersijn@hca-art.nl(06 533 27 060).