Home » Agenda » Gratis workshop maak contact met ieder kind

Gratis workshop maak contact met ieder kind

Maak kennis met Process Communication in het onderwijs

Tijdens deze interactieve vertelling/ workshop zeg ik dat het kind niet zelf ‘uit zijn gedrag kan stappen.’ Jij (de leerkracht/ ouder/ opa/ oma/ ...) bent de enige die de situatie weer zo kunt maken dat je samen ‘door één deur’ kunt. Die basisgedachte maakt het eenvoudiger om gedragssignalen te zien en er op de bij het kind passende manier op te reageren.

De uitdaging ligt in het bereiken van ieder kind.

Ik neem je mee aan de hand van een hands-on aanpak, op basis van het model Process Communication Model. Het biedt en deelt waardevolle en praktische inzichten die al door veel leerkrachten en ouders met succes worden toegepast. Door het identificeren van het basis-persoonlijkheidstype van het kind en het begrijpen van je eigen persoonlijkheidsstructuur, ontdek jij (de directeur/docent/ coach/intern begeleider/ orthopedagoge/ zorgcoördinator/ vader/ moeder/ opa/ oma) hoe je alle kinderen kunnen motiveren, dat je communicatie op maat biedt en gedragssignalen kunt herkennen en er op een bij het kind passende manier bij aansluit. 

Jelte van der Kooi (1965) is onderwijsmens, stond vele jaren voor de klas, was intern begeleider en directeur in het basisonderwijs. Hij brengt in zijn huidige werk als trainer/ adviseur/ coach organisaties en mensen in beweging, verbindt door te prikkelen en te spelen met nieuwsgierigheid.