Home » Agenda » 5-daagse open PCM training

5-daagse open PCM training

Belangrijk nieuws vanwege het coronavirus:
Vanwege het coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt de trainingen van dinsdag 24 maart en 14 april te annuleren. De groepstraining start vooralsnog op dinsdag 19 mei. De overige nieuwe data zijn:

  • dinsdag 16 juni
  • dinsdag 30 juni
  • dinsdag 8 september
  • dinsdag 22 september

We houden het nieuws goed in de gaten en houden je op de hoogte over het wel of niet doorgaan van onze trainingen.

Tijdens de 3-daagse basistraining maak je kennis met het Process Communication Model®. Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.
Onderdeel van de 5-daagse open basistraining zijn een intakegesprek en twee coachsessies.

Met het Process Communication Model leer je:
| Wat jouw communicatievoorkeur is. Als je deze kent, kun je ervan loskomen en je richten op wat de ander nodig heeft.
| Wat jou motiveert. Als je weet wat voor jou werkt, werk je met meer energie aan een beter resultaat en leer je je kwaliteiten voluit benutten.
| Wat anderen motiveert. Als je herkent wat de ander stimuleert, kun je je communicatie aanpassen op de belevingswereld van de ander.
| Wat stress oplevert. Als je inzicht hebt in negatief gedrag en dit kunt voorspellen, kun je er effectief op inspelen en houd je de (werk)sfeer goed.
| Wat de oorzaak is van miscommunicatie. Als je weet hoe miscommunicatie en conflicten ontstaan, raak je minder tijd en energie kwijt aan onbegrip en bereik je direct resultaat.

Doel
Kennis hebben van de 6 verschillende PCM-persoonlijkheidstypen. Gerichte PCM-interventies kunnen toepassen om verbindend te communiceren, de samenwerking te verbeteren, en jezelf en anderen te motiveren.

Doelgroep
Iedere professional die (samen)werkt met anderen of leiding geeft aan mensen, zoals accountmanagers, coördinatoren, beleidsmedewerkers, leidinggevenden, adviseurs, projectleiders, docenten, psychologen, coaches en schoolleiders.

Resultaat
| Je hebt kennis van de logica en structuur van de basisconcepten van het Process Communication Model®.
| Je kent en begrijpt jouw eigen communicatieprofiel en leiderschapsstijl om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en benaderen.
| Je hebt concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan of om relaties te herstellen.
| Je kunt andere persoonlijkheidstypen en voorkeursstijlen herkennen en jouw eigen stijl hier flexibel op aanpassen voor direct resultaat.
| Je kunt je aansluiten bij de belevingswereld van anderen en sterkere relaties opbouwen.
| Je kunt de verschillen in jouw team als kracht inzetten.

Deelnamekosten open basistraining
De deelnamekosten voor de 5-daagse training bedraagt € 3.599,- exclusief BTW. Inclusief persoonlijkheidsprofiel, 2 individuele coachsessies, oefeningen, praktijkopdrachten, boek Ontdek Process Communication, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal. De trainingsdagen starten om 09.00 uur met een ontvangst en duren tot circa 17.00 uur.

Het individuele intakegesprek en de twee individuele coachsessies vinden plaats in praktijkruimte van Bongers & Partners op de ’s-Gravendijckseweg 60 in Noordwijk.
Data en tijden voor de individuele sessies worden in onderling overleg gemaakt.   

Over Manon Bongers
Manon Bongers is expert in de gedragspsychologie, gedragstrainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ (2011) en ‘Dealen met je baas’ (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Management van Mensen’.

Kijk hier voor een overzicht van alle PCM trainingen van Bongers&Partners