Home » Agenda » 3-daagse PCM Basistraining

3-daagse PCM Basistraining

Langs elkaar heen praten en je onbegrepen voelen; we ervaren dat allemaal weleens. En dat kan gevolgen hebben. We verliezen onze motivatie, presteren minder, worden moe, raken geïrriteerd of belanden in conflicten. Hoe komt dat? En liever: hoe kunnen we dat voorkomen?

Het Process Communication Model® helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Iedereen zit namelijk anders in elkaar. En voor iedereen werkt iets anders. Jouw boodschap komt beter over wanneer je loskomt van jouw communicatievoorkeuren en aansluiting zoekt bij die van de ander. Zo ontstaat erkenning, begrip en dynamiek. En bereik je samen zoveel meer.

In de afgelopen jaren heb ik de waarde van PCM ontdekt. Het werkt echt in de praktijk van elke dag!

Wat levert dit communicatiemodel je in de praktijk op?

Met het Process Communication Model begrijp je:

  • Wat jouw communicatievoorkeur is. Pas dan kun je ervan loskomen en je richten op wat de ander nodig heeft.
  • Wat je motiveert. Zo werk je met meer energie aan een beter resultaat. En benut je al je kwaliteiten optimaal.
  • Hoe je voorkeuren van anderen herkent. Dan weet je wat de ander stimuleert en kun je de communicatie aanpassen op die belevingswereld.
  • Wat voor stress zorgt. Zo kun je negatief gedrag observeren en voorspellen, en daar effectief op inspelen. En houd je de (werk)sfeer goed.
  • Hoe je miscommunicatie omzet in effectief contact. Verlies minder tijd en energie in onbegrip en bereik direct resultaat.

Die inzichten en handvatten dragen bij aan meer werkplezier, krachtiger leiderschap, minder stress, meer resultaat en minder uitval.

Lees hier meer over deze training of kijk op www.viviano.nl

Voor verdere info en voor inschrijving, mail naar marja@viviano.nl of bel: 06-40199378.

Data en locatie

  • Data: 10 september, 17 september en 08 oktober 2021
  • Locatie: Hoornbeeck College, Noordelijk Halfrond 10 in Gouda

Marja Voorsluijs is een gecertificeerd PCM trainer en PCM coach, daarnaast heeft zij 20 jaar ervaring in het lesgeven in het onderwijs, zowel op de basisschool, het voortgezet onderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs. Naast haar werk in het onderwijs, is zij coach, trainer en supervisor. Inmiddels heeft ze ook veel ervaring met het trainen van mensen uit het bedrijfsleven.