Home » Actueel » Waag de sprong in het diepe, maar dan wel veilig

Waag de sprong in het diepe, maar dan wel veilig

Waag de sprong in het diepe, maar dan wél veilig

Je kunt pas voor een ander zorgen als je goed in staat bent om voor jezelf te zorgen. Dat is ook wat je leert in noodsituaties: je eigen zuurstofmasker is daarbij de sleutel naar betere communicatie, in de breedste zin van het woord. Om dat goed aan te pakken, moeten we ook goed weten hoe we voor onszelf kunnen zorgen. Tegelijkertijd geldt dat de ander niet per se nodig heeft wat jij nodig hebt. Bedenk dat, wanneer we wezenlijke verbinding willen maken met de ander, we vaak patronen van onszelf iets meer los mogen laten. En dat voelt in het begin misschien vreemd, het heeft echter direct effect in contact met anderen. Dus... welke taal zou jij meer kunnen spreken?

Durf jij écht kwetsbaar te zijn?

Door kwetsbaar te zijn en meer naar jezelf te durven kijken, leer je ook gemakkelijker wat de ander nodig heeft, bijvoorbeeld in een verbindend gesprek. Het Process Communication Model®, dat als bewezen methode wereldwijd al door meer dan 1 miljoen mensen succesvol is toegepast, onderscheidt daarbij zes persoonlijkheidstypen met zes voorkeurstalen. En we hebben ze allemaal in ons: de Harmoniser, de Gestructureerd denker, de Doorzetter, de Dromer, de Promotor en de Rebel. Het persoonlijkheidstype dat bij jou de hoofdrol speelt, bepaalt de manier waarop je contact maakt en waar je energie of juist stress van krijgt. Zodra je de voorkeuren in contact maken leert onderscheiden in je gesprekken met anderen, dan kun je je waarschijnlijk niet meer voorstellen hoe je het ooit zonder deze kennis hebt kunnen doen.

Meer rust, minder stress

Hr-professionals passen het model bijvoorbeeld succesvol toe bij het begeleiden van de mensen binnen hun team. Leonie Kemper, HR Lead - Online Channels (Commercial Banking - Digital Banking) bij ABN AMRO Bank N.V. zegt er het volgende over: ‘Ik heb zowel de basistraining, de coach- én de trainercertificering gedaan, en ik merkte dat dit heel erg gericht is op het combineren van theorie en praktijk. Ik vergelijk de kennis die ik heb opgedaan wel eens met het opzetten van een zuurstofmasker. Je leert om zelfbewust in gesprekken te staan en je eigen stress goed te herkennen én goed te managen. Dat bereik je door eerst goed voor jezelf te zorgen, zodat je gebruik kan maken van alle communicatie talenten die je hebt. En dat stelt je in staat om als het ware van een afstandje te kijken in hoeverre jouw gedrag helpt of juist niet helpt in het verbinding maken met de ander. Misschien wil de ander juist graag de feiten weten over de aankomende reorganisatie, terwijl jij juist gericht bent op of hij/zij zich wel goed voelt. Ongemerkt nodig je dan stress en ruis uit. En dat met de beste intenties! Voor mij verandert dit de manier waarop ik gesprekken inga aanzienlijk. Ik kan mijn boodschap zo veel makkelijker laten aansluiten waardoor je verder komt met elkaar. Het voelt onwennig in het begin, alsof je een sprong in het diepe waagt. De metafoor van het masker gaat dan natuurlijk over ‘eerst goed voor jezelf zorgen, voordat je een ander helpen kunt’. Precies zoals dat in de luchtvaart geadviseerd wordt. Daarnaast zegt PCM dat er pas goede communicatie mogelijk is als gesprekspartners zich OK/OK voelen ten opzichte van zichzelf en elkaar. En dat vraagt om een gelijkwaardige relatie, waarbij er niemand ondergeschikt is of zich juist boven de ander voelt staan. Dat gelijkwaardig bekijken van elkaar is echter helemaal niet zo makkelijk. Dat vraagt echt om een andere manier van kijken. In plaats van te verzuchten dat die collega weer 'zo moeilijk doet' met 'al zijn vragen en details' kun je je ook afvragen of jij voldoende feiten hebt aangeleverd om de boodschap helder over te laten komen. Makkelijk? Nee, niet altijd maar wél de sleutel voor duurzame relaties.’

De állerbeste wensen

Ook jij zult het druk hebben op deze laatste dag van het jaar, misschien ben je al gezellig voorbereidingen aan het treffen voor nieuwjaarsavond. Of werk je nog snel even de laatste losse eindjes weg voor je een paar dagen uit de lucht gaat. Daarom houden we dit blog kort, want ook jouw tijd is kostbaar. Wil je tóch alvast meer weten over hoe jij als hr-manager een krachtig communicatievoorbeeld kunt blijven geven aan je leiders en medewerkers? En dat door de focus te leggen op eigen verantwoordelijkheid voor jouw communicatiekracht, dus je eigen zuurstof masker op te zetten? Lees dan nog even verder voor praktische handvatten om dit te doen.

Maak contact met de ander

We wensen we je een gelukkig, liefdevol en bovenal gezond nieuwjaar toe, daar waar mogelijk met je naasten. Wil je in het nieuwe jaar even vrijblijvend sparren over bovenstaande tool die je verder helpt? Of leren hoe je patronen die je niet verder helpen los kunt laten? Dat kan, neem gerust contact met ons op we kijken uit naar je bericht.