Home » Actueel » Vrijdag Tipdag: Vijf tips om met stress om te gaan

Vrijdag Tipdag: Vijf tips om met stress om te gaan

5 tips om met stress om te gaan Process Communication

Stress heeft een negatieve bijsmaak, het zorgt voor spanning, miscommunicatie en minder helder denken. Niet echt lekker, en toch hoort het bij het leven. Stress kan je ook net dat ene zetje geven waardoor je toch dat gaat doen wat je best spannend vindt. Maar hoe hou je nou de balans tussen gezonde stress en wanneer slaat de balans door naar de negatieve, onproductieve kant?

Voel je je bloeddruk stijgen, gaat je ademhaling omhoog? Ga je met een onrustig gevoel van start met de werkweek, bespreking of vergadering, ben je die mail nu voor de derde keer aan het nalezen of vraag je je af of je dat ene onderwerp wel ter sprake kunt brengen? Kans is groot dat je minder effectief bent en dat je stress ervaart. Hoe kun je jezelf weer uitnodigen in je heldere denken?

5 tips voor jou:

  1. Maak een lijst met dingen die moeten gebeuren, stel prioriteiten en wees realistisch. Vraag om hulp waar je aanvoelt dat je in de knel komt.
  2. Vaak gaat 80% van de tijd zitten in verbetering van de laatste 20%. Vraag jezelf af wanneer het goed genoeg is en bespreek dit eventueel met een collega of je manager. Niet alles hoeft perfect.
  3. Parkeer je auto eens wat verder van je werk en loop de laatste 10 minuten. Bewegen en buitenlucht zijn een verademing om jezelf weer in balans te krijgen.
  4. Maak tussen de middag een wandeling. Je zult versteld staan welke briljante ingevingen je krijgt als je aan de wandel bent.
  5. Neem aan het einde van de dag 5 minuten om jezelf te belonen voor alles wat je vandaag wél bereikt hebt en waar je een waardevolle bijdrage aan hebt geleverd.

Kijk eens wat je hier vandaag al mee kunt doen en ervaar het effect. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? De komende weken geven we op vrijdag 5 tips om met stress om te gaan.

Goed om te weten: dit zijn algemene tips. Welke tip werkt voor jou het beste? We zitten allemaal anders in elkaar, voor de een werkt het juist om rust te nemen, voor de ander om meer uitdaging op te zoeken. Benieuwd waar jij je batterij het meest van oplaadt? Doe de Herken-je-stress-test en maak kans op een gratis Process Communication profiel met terugkoppeling door een van onze coaches. Je krijgt inzicht in wat werkt voor jou en concrete tools om direct toe te passen voor een betere balans en heldere communicatie.