Home » Actueel » Vrijdag Tipdag- 5 tips om met stress om te gaan, deel 2

Vrijdag Tipdag- 5 tips om met stress om te gaan, deel 2

5 tips om met stress om te gaan Process Communicationtips om met stress om te gaan Process Communication

De komende weken geven we op vrijdag 5 tips om met stress om te gaan. Dit is deel 2.

Tip 1: Stel je jezelf de vraag: heb ik voldoende uitdaging in mijn werk en leven? Is het antwoord nee, ga dan op zoek naar een uitdaging. Klein of groot. Als we te weinig positieve uitdagingen in ons leven hebben, gaan we die vaak op een negatieve manier invullen.

Tip 2: Als je goed bent in het zorgen voor anderen, plan vandaag ook 15 -30 minuten ‘speciale tijd’ voor jezelf in waarin jij op de eerste plaats komt.

Tip 3: Doe iedere week een activiteit die je nog niet eerder hebt gedaan. De afwisseling en verrassing bieden je nieuwe energie!

Tip 4: Plan tussen afspraken reflectietijd in. Al is het 5 minuten waar je even niets hoeft, en jezelf tijd geeft om helder te blijven denken.

Tip 5: Start of eindig de dag met je favoriete muziek. Maak een energy boost-afspeellijst in Spotify om je dag mee te beginnen of eindigen.

Welke tip werkt voor jou het beste?

We zitten allemaal anders in elkaar, voor de een werkt het juist om rust te nemen, voor de ander om meer uitdaging op te zoeken. Benieuwd waar jij je batterij het meest van oplaadt? Doe de herken-je-stress-test en maak kans op een gratis Process Communication-profiel met terugkoppeling door een van onze coaches. Je krijgt inzicht in wat werkt voor jou en concrete tools om direct toe te passen voor een betere balans en heldere communicatie.