Home » Actueel » Thuiswerken en gemotiveerd blijven. Kan dat?

Thuiswerken en gemotiveerd blijven. Kan dat?

Thuiswerken en gemotiveerd blijven. Kan dat?

We bevinden ons op dit moment in het grootste thuiswerkexperiment ooit. Veel mensen werken grotendeels thuis en (bijna) iedereen hoopt dat we na de pandemie elkaar weer vaker kunnen zien. Merk jij dat de motivatie ver te zoeken is de afgelopen tijd en lijkt elke dag een ‘Groundhog Day’ lijkt, zoals de gelijknamige film over een man die elke morgen op diezelfde dag wakker wordt? Dan ben je niet de enige! Aan het woord is Anna Schouten, PCM trainer en mede-eigenaar van Turn Business Improvement. Turn heeft als missie om menselijke potentie te ontketenen. Hoe blijf je gemotiveerd in een situatie waar je zelf niet voor gekozen hebt en waar de onzekerheid rond de vooruitzichten van de pandemie nog groot is? Waarom ervaren we stress van het thuiswerken (en stil zitten) en hoe kunnen we hier beter mee omgaan? Met het Process Communication Model® (PCM) leren we dat we zélf invloed hebben op onze veerkracht, door onze interne batterij op te laden. Hoe? Je kunt al starten met deze drie tips:

1. Neem je werk mee naar huis!

We horen je denken, “Ja dat is nu juist het probleem”. Wat we hiermee bedoelen is: ga na wat je normaal gesproken op je werkplek doet waar je energie uit haalt. Is dit het wandelingetje tijdens de pauze, de lekkere saladebar in de kantine, of de rust van een eigen kantoor waar de deur dicht kan? Probeer deze zaken dan ook in je ritme van thuis te integreren. Als je energie van rust krijgt, kan je beter niet in de woonkamer gaan zitten bij je partner tijdens het werken, maar zoek dan een eigen ruimte. Anna is zelf bijvoorbeeld een vroege starter en houdt van actie, dus zij start haar werkdag thuis om half 7. Om half 8 zorgt ze dat de kinderen zich gereed maken voor school. Daarvoor heeft ze al een aantal zaken opgestart en dat is een goed begin van de dag voor haar. Wat is voor jou het ideale ritme?

2. Deel je behoefte met je leidinggevende!

Je mag prima aangeven wat je van hem/haar op afstand nodig hebt: welk contact heb je normaal gesproken met collega’s op de werkvloer en in welke mate was dit formeel of informeel? We communiceren doorgaans veel te weinig wat we nodig hebben. Vanuit de verwachting dat anderen dat wel zullen snappen ‘omdat ze vast dezelfde behoefte hebben’. Mensen en dus ook alle leidinggevenden, hebben juist verschillende behoeften. Stel je voor dat jouw leidinggevende met name taakgericht leiding geeft op afstand -op basis van hoe hij zelf aangestuurd wil worden-, terwijl jij behoefte hebt om zo nu en dan ook even persoonlijk te praten. Als je dat niet duidelijk aangeeft, ontstaat er miscommunicatie en stress. Reken erop dat je leidinggevende het fijn en nuttig vindt om te weten wat jou motiveert.

3. Zoek naar een prettige manier van sociale interactie

We zien elkaar minder (of, in veel gevallen, helemaal niet) en hebben in korte tijd moeten leren hoe we contact maken via de digitale snelweg. De uitdaging is om de sociale banden met collega’s te behouden. Ook die behoefte is per persoon anders. Wat is normaal gesproken op de werkvloer voor jou de prettigste manier om met collega’s in contact te blijven? En hoe kan je dat zo goed mogelijk evenaren vanuit de thuiswerksituatie? Anna noemt als voorbeeld een organisatie waar elke virtuele meeting start met een informeel rondje en waar vergaderingen niet achter elkaar gepland mogen worden, om zo het leeglopen van de batterij te voorkomen en ruimte te bieden om weer op te laden. Motivatie kan ook uit een online brainstormsessie komen, een pubquiz voor je team, of een 1-op-1 wandeling. Realiseer je trouwens ook dat er personen zijn die alleen thuiswerken juist heel prettig vinden en minder behoefte aan sociale interactie hebben.

Belangrijk om te weten is dat PCM uitgaat van acht bronnen van motivatie -kern hierin is het vervullen van je psychologische behoeften- en dat dit voor iedereen anders is. Motivatie en stress staan in een directe relatie tot elkaar. Wanneer je goed voor jezelf zorgt en je interne batterij bewust oplaadt, creëer je ruimte, blijf je helderder nadenken, vergroot je je veerkracht en minimaliseer je stress. Bij veel thuiswerken en door de onzekerheid van de huidige tijd, ligt stress op de loer. Daarom geeft Turn Business Improvement specifieke motivatie en thuiswerk workshops (voor meer informatie en een mooie gelegenheid om kennis te maken met PCM, klik hier), zodat deelnemers inzicht krijgen in hun motivatiestrategieën en wat er gebeurt als dit ontbreekt. Je kan dus zelf aan de knoppen draaien en bepalen wat voor jou werkt.

Kijk naar wat mensen nodig hebben

De missie van Turn Business Improvement is het ontketenen van (menselijke) potentie. Ze kijken naar wat mensen nodig hebben om beter, gemotiveerder en met (nog) meer enthousiasme hun werk uit te kunnen voeren. Soms hebben werknemers last van persoonlijke obstakels of het functioneren van de organisatiestructuur. Of het gaat mis bij de (niet) beschikbare tools of opleidingen. Kijkend naar de huidige grootschalige thuiswerksituatie geloven wij in een hybride vorm van samenwerken: met een mix van onderweg, thuis en op kantoor werken.

Neem contact op

Ook je persoonlijke effectiviteit vergroten? Of effectiever met stressreductie en conflicthantering aan de slag? Kijk dan even hier. Of neem contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.