Home » Actueel » Maakt het je wat uit? Doe er dan wat aan.

Maakt het je wat uit? Doe er dan wat aan.

Maakt het je wat uit? Doe er dan wat aan.

We vragen tijdens een training wel eens aan de groep wat het allerbelangrijkste is in een samenwerking. We krijgen dan mooie antwoorden terug zoals vertrouwen, openheid en veiligheid. Dat weerleggen we nooit, het is tenslotte hartstikke waar. Toch stellen we nog een vraag, namelijk: waar begint dat dan mee? Vaak is het dan even stil.

Eigen gedrag
Het begint bij jezelf. Door je eigen gedrag te begrijpen en er ook iets mee te doen kun je het verschil gaan maken. Voor organisaties is dit een belangrijk gegeven. Al zijn de resultaten van een organisatie nog zo goed, als de mensen niet happy zijn, kun je erop wachten dat ze vertrekken. Ze zeggen niet voor niets: people don’t leave jobs, they leave organisations.

Beetje mooier maken
Elke dag met heel veel plezier naar je werk gaan en het werk met passie doen: het is ons gegeven. En daar zijn we super blij mee. Helaas zien we om ons heen mensen in organisaties werken die dat niet zo ervaren. Die ongelukkig zijn, zich onbegrepen voelen en worden geconfronteerd met stress en weerstand. Juist omdat wij zelf ervaren dat het zoveel mooier en leuker kan, zetten wij ons in om dát voor elkaar te krijgen bij mensen en organisaties. Ja, je kunt zelfs zeggen dat we de wereld een beetje mooier willen maken.

Klinkt dat hoog gegrepen? Ja. Is het de waarheid? Ja. We willen de wereld een beetje mooier maken. En omdat mensen de wereld mooier maken, willen wij dus het leven van mensen een beetje mooier maken.

Kijk niet naar het wat, maar naar het hoe
Stel je eens voor dat je niet door één deur kunt met je collega of manager. In plaats van te kijken naar wat ervoor nodig is om samen door één deur te kunnen -wat ook belangrijk is-, kijken we veel liever naar waarom het niet lukt. Om van daaruit te onderzoeken wat wel werkt. Dan zet je een verandering in gang. En dat vraagt iets van jou. Echte verbinding (en dus verbetering) begint altijd bij jezelf. Ook al leggen we de verantwoordelijkheid graag bij de ander ;-).

Verantwoordelijkheid
Dat geldt trouwens ook voor leidinggevenden en managers. Water stroomt van boven naar beneden; hoe plat de organisatie ook is. Als het niet lekker loopt, moet er iemand zijn die zegt: ik neem verantwoordelijkheid. Dat hoeft niet letterlijk het boetekleed te zijn, maar wel iemand die in alle openheid benoemt dat het niet goed gaat of beter kan. Als trainers kunnen we trainen tot we een ons wegen; als in het management niet de verantwoordelijkheid wordt genomen anders met elkaar om te gaan, dan los je de problemen in de organisatie niet op. Daarom ook ons credo: Maakt het je wat uit? Doe er dan wat aan. Ware verbetering begint bij verbinding. Door elkaars taal te leren spreken kun je vanuit de verschillen verder komen en samen veel bereiken.