Home » Actueel » Leiderschap, de kritische succesfactor

Leiderschap, de kritische succesfactor

Om maar met de (open) deur in huis te vallen: de impact van leiderschap is enorm groot, misschien nog groter dan je in eerste instantie zou denken. En juist daarom is het zo belangrijk om te (bege)leiden zonder ruis op de lijn. Aan het woord is Johannes van de Water, PCM-trainer en coach en mede-eigenaar van Turn Business Improvement. Turn heeft als missie om menselijke potentie te ontketenen. 

Als leider wil je graag je mensen bereiken. Hoe vaak sta jij stil bij jouw manier van communiceren? Vaak zijn we namelijk meer bezig met ‘wat’ we communiceren, dan met het ‘hoe’. Terwijl juist de manier waarop we een boodschap overbrengen de grootste impact heeft op de motivatie en betrokkenheid van medewerkers. En dat is wat we nastreven: betrokken en gemotiveerde medewerkers, het resultaat komt dan veel meer vanzelf. Anders gezegd, als je wilt dat de ander hoort wát je zegt, focus dan op hóe je het zegt. Op welke manier geef je als leider aandacht aan het ‘hoe’ van jouw communicatie: stel eerst eens vast waar jouw team blij van wordt. Is dat bijvoorbeeld van plannen maken, uitdagende doelen realiseren of samenwerken? Let eens op bij welke benadering er een glinstering in de ogen van jouw medewerker verschijnt. Als je de bron van motivatie hebt gevonden van iedereen in je team: dan weet je welke insteek je boodschap nodig heeft. Het Process Communication Model® (PCM) helpt je om die boodschap vorm te geven, zodat je op een krachtige manier kan communiceren en ook jouw medewerker kan motiveren.

Andere manier van motiveren

Vaak verwachten we dat medewerkers op dezelfde manier gemotiveerd worden als wij zelf. Als je als leidinggevende je er eenmaal bewust van bent dat ieder persoon op een andere manier gemotiveerd wordt, gaat er een wereld voor je open. Johannes vertelt hoe bij een van zijn klanten de algemeen directeur een uitdagende kerstreis in het vooruitzicht stelde als zijn team het jaardoel zou behalen. Gek genoeg haalde het team het doel nét niet… Zijn team bestond namelijk uit mensen die blijer werden van persoonlijke aandacht, orde en overzicht.

De algemeen directeur uit dit voorbeeld zou tijdens thuiswerken in de corona lock-down vanuit de beste bedoelingen heel actiegericht aan de slag kunnen gaan, om online vergaderen ‘lekker kort te houden’, terwijl zijn team op haar beurt dit juist heel ‘hals over kop’ vindt overkomen. En behoefte heeft aan een heldere stapsgewijze aanpak per project.

Vraag naar de behoefte

Doordat we aannames doen ontstaan er misverstanden. Vraag dus per medewerker welke behoefte hij of zij heeft. Je zult elkaars taal moeten leren om te begrijpen wat de ander bedoelt en waar de behoefte ligt. PCM helpt je om met dit inzicht effectiever en met meer energie samen te werken. Elke dag opnieuw. Door het herkennen van wat jezelf en anderen motiveert -en, als dat niet gebeurt, wat stress veroorzaakt, kan je er effectief mee om gaan.

Belangrijk om te weten is dat PCM uitgaat van acht bronnen van motivatie -kern hierin is het vervullen van je psychologische behoeften- en dat dit voor iedereen anders is. Motivatie en stress staan in een directe relatie tot elkaar. Wanneer je goed voor jezelf en je team zorgt en de interne batterij bewust oplaadt, creëer je ruimte, blijf je helderder nadenken, vergroot je je veerkracht en minimaliseer je stress. Turn Business Improvement verzorgt daarom (online) trainingsprogramma’s om leidinggevenden praktische communicatietools te geven waarmee ze zichzelf en hun medewerkers kunnen motiveren, juist ook in deze uitdagende tijden.

Kijk naar wat mensen nodig hebben

De missie van Turn Business Improvement is het ontketenen van (menselijke) potentie. Ze kijken naar wat mensen nodig hebben om beter, gemotiveerder en met (nog) meer enthousiasme hun werk uit te kunnen voeren. Soms hebben werknemers last van persoonlijke obstakels of het functioneren van de organisatiestructuur. Of het gaat mis bij de (niet) beschikbare tools of opleidingen. Kijk hier voor meer informatie over de online workshop ‘Motiverend leidinggeven in de coronacrisis’

Neem contact op

Ook je persoonlijke effectiviteit vergroten? Of effectiever met stressreductie en conflicthantering aan de slag? Kijk dan even hier. Of neem contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.