Home » Actueel » het Promotor type; Hoe maak je Agile-werken motiverend voor mij

het Promotor type; Hoe maak je Agile-werken motiverend voor mij

Deel 2: het Promotor type

Bedrijven zijn constant in beweging. Verandering is de enige constante wordt wel eens gezegd. De laatste stroming die door bedrijvenland gaat is Agile. Snel en wendbaar; wie wil dat nou niet.

 

Is de Agile manier van werken voor iedereen geschikt?

In deze serie van acht artikelen geven wij handvatten om iedereen aan boord te houden in een Agile omgeving. Want ieder individu heeft een specifieke combinatie en opbouw van zes persoonlijkheidstypes in zich. De voorkeursposities van die types zijn voorspelbaar bepalend voor het hoe en waarom van contact en motivatie. En zo worden stress en miscommunicatie ineens heel logisch én te voorkómen als je de inzichten en kennis hebt…

 

HET PROMOTER-TYPE

 

“Agile is top. Korte sprints en snel resultaat!”

 

“Geen ellenlange vergaderingen. We maken de planning via planningpoker. Spelletje met het hele team. Hou ik van. Een verademing als je het vergelijkt met die uitgebreide Waterval-methode die de meeste bedrijven gebruiken. ’s Morgens het team bij elkaar voor een stand-up. Lekker vlot uitwisselen van ieders info over actuele stand van zaken en korte-termijndoelen. Gewoon een bak actie!

 

Wat ik ook heel mooi vind aan Agile werken is dat team niet langer dan nodig bij elkaar blijven. Heeft een team te weinig werk of is de klus geklaard, dan heffen we het op. Nieuwe klus, nieuw team. Het werkt gewoon.

 

Om te overtuigen gebruik ik mijn charme en aanpassingsvermogen. Ik stuur graag direct en ik verwacht dat ook van mijn omgeving. Die omgeving moet trouwens wel voor zichzelf kunnen zorgen.”

 

Hoe houd je mij als ik dit laat zien aan boord in een Agile omgeving?

 

“Ik houd van actie en spanning. Als ik me verveel dan ga ik op zoek naar een uitdaging. Dus als je iets interessants hebt voor mij, dan kom maar door. Gewoon autocratisch een opdracht waarvoor ik kan gaan. En dat zijn opdrachten die niet te lang duren en die snel resultaat opleveren. Het actiegerichte van Agile past bij mij.”

 

Vorige week: Deel 1: Is de Agile manier van werken voor iedereen geschikt?

 

Over een week: deel 3 – het Doorzetter-type

Het Process Communication Model® is een praktisch instrument om communicatie (contact en motivatie) te verbeteren. We zijn allemaal een variatie van elkaar en tegelijkertijd zit iedereen anders in elkaar. Waardoor voor iedereen iets anders werkt. Door bewust te worden en daarmee los te komen van je eigen communicatievoorkeuren en aan te sluiten bij die van de ander, komt je boodschap beter over en motiveer je de ander op een wijze die bij de ander aankomt. Hiermee reduceer je stress bij jezelf en bij anderen. Zo ontstaat er erkenning, begrip, dynamiek, flow. En daarmee bereik je samen zoveel meer.

 

Hetty Jansen-Verhagen en Peter von Rotz zijn beiden Europees gecertificeerd PCM-coach/communicatietrainer. Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar Hetty info@hjtc.nl of Peter peter@rcta.nl