Home » Actueel » Het geheime ingrediënt in goed presterende teams

Het geheime ingrediënt in goed presterende teams

Process Communication Nederland

De onderzoekdata zijn duidelijk. Hoe we iets zeggen is belangrijker dan wat we zeggen. Onderzoek van het Human Dynamics Laboratory van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) laat zien dat de manier waarop mensen binnen teams communiceren, de belangrijkste voorspeller is van succes. Ongeacht de sector of het team.

Bovendien zijn deze communicatiepatronen net zo belangrijk als alle andere aanwezige factoren als intelligentie, persoonlijkheid, skills en de inhoud van het gesprek bij elkaar opgeteld. Het klinkt misschien tegenstrijdig dat hoe we communiceren belangrijker is dan wat we communiceren. Toch laat het onderzoek van MIT binnen verschillende sectoren en teams zien dat de sleutel tot succes niet ligt in de inhoud van de gesprekken binnen het team, maar in de manier waarop we met elkaar communiceren.

Het oorspronkelijke artikel over dit onderzoek, The New Science of Building Great Teams, gepubliceerd in de Harvard Business Review, zette drie essentiële elementen van effectieve communicatie op een rij. Deze elementen zijn te observeren, te kwantificeren en meetbaar. En, misschien wel het belangrijkste: ze vallen te leren!

1. Energie

Energie is het aantal verbale en non-verbale uitwisselingen tussen teamleden. Face-to-face blijkt de meest waardevolle manier van communiceren. Het Process Communication Model bevat het concept Communicatiekanaal, wat de fundamentele bouwstenen zijn van communicatie en contact maken, afgestemd op de verschillende persoonlijke voorkeuren. Wat je voorkeursmanier van communiceren is, verschilt van persoon tot persoon.

2. Betrokkenheid

Betrokkenheid laat de verdeling van energie tussen teamleden zien. Teams maken betere beslissingen als de energie gelijk verdeeld is over de teamleden, dus als iedereen ongeveer even veel praat als luistert.

3. Over de schutting kijken

Met over de schutting kijken wordt bedoeld: communicatie tussen teamleden en leden van andere teams. Teams die uitstekend functioneren kijken vaker over de schutting dan teams die het minder goed doen.

Andere belangrijke bevindingen

  • Individueel talent en denkkracht dragen veel minder bij aan een team dan voorheen werd gedacht.
  • De minst waardevolle vormen van communicatie zijn appen, sms-en en e-mailen.
  • Goed leiderschap kenmerkt zich door actieve, korte, inspirerende gesprekken, het vermogen om makkelijk op een ander af te stappen, meer luisteren dan praten en betrokkenheid bij de gesprekspartner.

Meer weten over het onderzoek? Bekijk het interview met een van de onderzoekers:

Weten wat het Process Communication Model kan betekenen in jouw team? Neem contact op met ons of check ons trainingen-overzicht.

Deze blogpost verscheen eerder op Next-Element.com (Engels).