Home » Actueel » het Doorzetter type; Hoe maak je Agile-werken motiverend voor mij

het Doorzetter type; Hoe maak je Agile-werken motiverend voor mij

Deel 3 het Doorzetter type

Bedrijven zijn constant in beweging. Verandering is de enige constante wordt weleens gezegd. De laatste stroming die door bedrijvenland gaat is Agile. Snel en wendbaar; wie wil dat nou niet.

 

Is de Agile manier van werken voor iedereen geschikt?

 

In deze serie van acht artikelen geven wij handvatten om iedereen aan boord te houden in een Agile omgeving. Want ieder individu heeft een specifieke combinatie en opbouw van zes persoonlijkheidstypes in zich. De voorkeursposities van die types zijn voorspelbaar bepalend voor het hoe en waarom van contact en motivatie. En zo worden stress en miscommunicatie ineens heel logisch én te voorkómen als je de inzichten en kennis hebt……

 

HET DOORZETTER-TYPE

 

“Ik ben van mening dat Agile-werken niet op alle vlakken een efficiënte methode is. Ik vind het belangrijk dat het management zich daarvan bewust is.”

 

“Ik heb overal een mening over. Dat is mijn manier om met zaken om te gaan. Zo vind ik die stand-ups wel logisch. Dan kunnen we tenminste eindelijk eens vertellen waar we mee bezig zijn, waar we tegenaan lopen en wat we daarvan vinden. Maar iedere sprint een demo? In de eerste plaats is dat geen behoorlijk Nederlands en in mijn overtuiging is het zinloos om een demo te doen wanneer we niets bereikt hebben. En toch wil het management dat. Begrijp jij dat?

Het is echt niet zo dat we alles nu veel beter en sneller doen door Agile-werken in te voeren. Dat was ons wel beloofd. Ik trek daar mijn conclusies uit.

 

Eén van de betere instrumenten van Agile is het scrumbord. Dat geeft weer waar iedereen mee bezig is. Eindelijk kan iedereen in mijn werkomgeving zien dat ik iedere dag opnieuw veel werk verzet. En perfect, zo’n burn-down-chart waarop je in ’n oogopslag kunt zien of we als team de resultaten behalen die we hebben afgesproken. Ik zou alleen mijn bijdrage nog beter zichtbaar willen hebben.

Als ik veel op mijn bordje heb liggen ga ik grote woorden gebruiken en focus ik enkel op datgene wat niet goed gaat. Ik ga anderen eendimensionaal overtuigen van de noodzaak en urgentie van zaken.”

 

Hoe houd je mij als ik dit laat zien aan boord in een Agile omgeving?

 

“Vraag mij naar mijn mening en geef me erkenning voor mijn commitment en mijn loyaliteit. Regels, protocollen en helderheid over proces en doelstelling waardeer ik zeer, want dan heb ik vertrouwen in hetgeen waar ik op voort kan bouwen en waar ik – zo nodig samen met een betrokken collega – naartoe moet werken.”

 

Eerder:

Deel 1: Is de Agile manier van werken voor iedereen geschikt? 

Deel 2: Het Promotor-type 
 

Volgende week: deel 4 – het Harmoniser-type in ons

Het Process Communication Model® is een praktisch instrument om communicatie (contact en motivatie) te verbeteren. We zijn allemaal een variatie van elkaar en tegelijkertijd zit iedereen anders in elkaar. Waardoor voor iedereen iets anders werkt. Door bewust te worden en daarmee los te komen van je eigen communicatievoorkeuren en aan te sluiten bij die van de ander, komt je boodschap beter over; motiveer je de ander op een wijze die bij de ander aankomt. Hiermee reduceer je stress bij jezelf en bij anderen. Zo ontstaat er erkenning, begrip, dynamiek, flow. En daarmee bereik je samen zoveel meer.

 

Hetty Jansen-Verhagen en Peter von Rotz zijn beiden Europees gecertificeerd PCM-coach/communicatietrainer. Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar Hetty info@hjtc.nl of Peter peter@rcta.nl