Home » Actueel » Goed nieuws!

Goed nieuws!

Een paar maanden geleden hoorde ik dat ik misschien ziek was.

En dan ineens krijg je goed nieuws.

Met lood in mijn schoenen liepen wij naar het ziekenhuis. Ik was er van overtuigd dat het niet goed was. De score die ik had, voorspelde niet veel goeds. Word ik afgelopen vrijdag ook nog door het ziekenhuis gemaild dat mijn eigen arts er niet is en dat ik een vervanger krijg. Wat denken ze wel! Houden ze dan helemaal geen rekening met mijn gevoel? Het is al lastig genoeg en dan ook nog een vervanger.

We lopen de wachtkamer in en voordat ik het in de gaten heb worden we al naar binnen geroepen. Geen wachtenden voor mij? Vreemd, maandag is zeker alleen maar voor de slechte gevallen. Laten ze de wachtkamer leeg, kun je alleen zijn met je partner en je gedachten.

We gaan naar binnen. Ik verwacht dat de arts vertelt hoe ernstig het is en wat het behandelplan is, aan de slag! Maar binnen een halve minuut heeft de dokter gezegd dat het allemaal goed is en wij ons geen zorgen hoeven te maken. “Ik vind het helemaal niet erg dat u maar een vervanger bent” zeg ik nog tegen hem en we staan weer buiten.

Het is nog allemaal heel onwerkelijk. In mijn gedachte had ik de uitschrijving uit de kamer van koophandel al gedaan en mijn werkkamer opgeruimd. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Ik kan gewoon mijn blik weer op de toekomst richten en de dingen die ik in mijn hoofd heb gaan realiseren.

Bij PCM praten we over de lift nemen in je persoonlijkheidshuis maar dit leek helemaal niet op een lift maar meer een sneltrein langs de verschillende verdiepingen. Ik heb alle persoonlijkheidstypes voorbij zien komen met de daarbij horende stresspatronen. Het maakte mij weer eens duidelijk dat wij niet één persoonlijkheidstype zijn maar ze allemaal in ons hebben.

Wil jij weten hoe ik naar mijn stresspatronen kijk en ermee omga? Neem eens contact op!

Het Process Communication Model® is een instrument om communicatie en motivatie te verbeteren. Ieder mens is anders. Dingen werken voor iedereen anders. Door los te komen van je eigen voorkeuren voor communicatie en aan te sluiten bij die van de ander komt je boodschap beter over, kun je anderen beter motiveren en reduceer je stress bij jezelf en bij anderen. Zo ontstaat er wederzijdse erkenning en begrip. Samen bereik je meer.

Peter von Rotz is Europees gecertificeerd PCM-coach/trainer.